Politika zasebnosti

Splošno

S spletno stranjo zlatarnamenart.si/ (v nadaljevanju: »spletna stran«) upravlja podjetje (v nadaljevanju: »ZLATARNA MENART« ali »mi«) ALEKSANDER MENART S.P. Z uporabo naše spletne strani soglašate s to Politiko zasebnosti (v nadaljevanju: »politika«). Pri uporabi spletne strani namreč skladno s to politiko obdelujemo nekatere vaše osebne podatke.

Na spletni strani je predstavljeno naše poslovanje, ki obsega popravila naktita in izdelkov iz žlahtnih kovin, svetovanje o in izvajanje zlatarskih storitev ter prodajo končanih izdelkov. S pomočjo spletnega obrazca lahko na spletni strani oddate povpraševanje. Na spletni strani uporabljamo piškotke.

Piškotki

Ko uporabljate našo spletno stran, obdelujemo vaše osebne podatke s pomočjo piškotkov. Pravna podlaga za obdelavo vaših osebnih podatkov je vaša privolitev. Privolitev lahko kadarkoli prekličete, preklic pa ne vpliva na zakonitost obdelave pred preklicem. Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki se z vašim izrecnim soglasjem ob prvem obisku spletne strani shranijo na vašem brskalniku in so namenjeni temu, da vas ob ponovnem obisku spletna stran prepozna ter vam ponudi prilagojene vsebine. Obenem nam piškotki pomagajo pri izdelavi in analizi statističnih podatkov obiska naše splete strani. V spodnji preglednici so navedeni piškotki ter namen njihove uporabe.

Vir piškotkaIme piškotkaNamenTrajanje
zlatarnamenart.si/_gastatistika ogledov spletne strani, nudenje prilagojenih vsebin2 leti
zlatarnamenart.si/_gidstatistika ogledov spletne strani, nudenje prilagojenih vsebin1 dan
zlatarnamenart.si/_gat_gtagIdentifikacijska koda spletnega mesta za Google Universal Analytics.1 minuto
zlatarnamenart.si/PH_HPXY_CHECKvarnostni sistem za preprečevanje »brute foce napadov« in ne omogoča identifikacije posameznega uporabnika.Do konca seje (zaprtja brskalnika).
zlatarnamenart.si/cookielawinfo-checkbox-necessaryShrani odločitev  uporabnika za nastavitev piškotkov.1 leto
zlatarnamenart.si/cookielawinfo-checkbox-non-necessaryShrani odločitev  uporabnika za nastavitev  neobveznih piškotkov.1 leto

 

Vaše pravice

V zvezi z vašimi osebnimi podatki vam pripada več pravic, zlasti pravic po Splošni uredbi o varstvu podatkov: pravica do dostopa, pravica do popravka, pravica do pozabe, pravica do omejitve obdelave, pravica do obveščanja, pravica do ugovora, pravica do preklica privolitve in pravica do pritožbe.

Pravica do dostopa pomeni, da lahko od nas kadarkoli zahtevate potrditev ali v zvezi z vami obdelujemo osebne podatke. Če je temu tako, lahko zahtevate tudi dostop do vaših osebnih podatkov in informacije o namenu obdelave, vrstah osebnih podatkov, uporabnikih, katerim so bili razkriti vaši osebni podatki, predvidenem obdobju hrambe ter druge informacije skladno s 15. členom Splošne uredbe o varstvo podatkov.

Pravica do popravka pomeni, da lahko od nas kadarkoli zahtevate, da popravimo netočne osebne podatke v zvezi z vami oziroma, da jih dopolnimo ob upoštevanju namenov obdelave.

Pravica do pozabe pomeni, da lahko od nas kadarkoli zahtevate, da lahko brez nepotrebnega odlašanja izbrišemo vaše osebne podatke, če ni več potrebe za obdelavo za določen namen, če umaknete privolitev za obdelavo in zanjo ne obstoji kakšna druga pravna podlaga, če ugovarjate obdelavi in nadaljnjo obdelavo ne obstajajo nobeni prevladujoči zakoniti razlogi ali če so bili vaši osebni podatki nezakonito obdelani oziroma zaradi drugih razlogov skladno s Splošno uredbo o varstvu podatkov.

Pravica do omejitve obdelave pomeni, da lahko od nas v določenih primerih zahtevate, da omejimo obdelavo vaših osebnih podatkov, kadar bi bili te netočni, bi se obdelovali nezakonito, bi jih potrebovali za pravne zahtevke in podobno.

Pravica do obveščanja pomeni, da lahko od nas kadarkoli zahteva, da vam posredujemo vaše osebne podatke v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki oziroma, da jih posredujemo kateremu drugemu upravljavcu.

Pravica do ugovora pomeni, da lahko ugovarjate obdelavi vaših osebnih podatkov, kadar to izvajamo s ciljem doseganja zakonitih interesov. V tem primeru pretehtamo legitimne razloge za obdelavo in vaše interese, pravice in svoboščine.

Vse odločitve na podlagi osebnih podatkov pridobljenih pri obisku spletne strani (spletni obrazec ali piškotki) sprejemajo zaposleni v podjetju Zlatarna Menart. Avtomatizirane odločitve v zvezi z vami se na podlagi vaših osebnih podatkov ne sprejemajo. Imate pravico, da za vas ne velja odločitev, ki temelji zgolj na avtomatizirani obdelavi, vključno z oblikovanjem profilov, razen kadar je to izjemoma dopustno po Splošni uredbi o varstvu podatkov.

Pravica do preklica privolitve pomeni, da lahko privolitev kadarkoli prekličete, preklic pa ne vpliva na zakonitost obdelave pred preklicem. Pravica do pritožbe pomeni, da lahko zoper nas v zvezi z obdelavo osebnih podatkov vložite pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu Republike Slovenije, Dunajska cesta 22, 1000 Ljubljana, na voljo na telefonski številki 01 230 97 30 oziroma naslovu elektronske pošte gp.ip@ip-rs.si.

Hramba in varstvo

Vaše osebne podatke hranimo toliko časa, dokler ni izpolnjen namen, za katerega so bili osebni podatki pridobljeni oziroma skladno z zakonsko določenimi roki hrambe za vsak posamezen osebni podatek. Kadar rok hrambe v zakonih ni posebej določen, se vaši osebni podatki hranijo upoštevaje načelo sorazmernosti, tj. čim krajše možno obdobje.

Vaše osebne podatke varujemo in si prizadevamo preprečevati njihovo zlorabo. Dostop do vaših osebnih podatkov imajo le s strani Zlatarna Menart pooblaščene osebe (zaposleni, pogodbeni partnerji), s katerimi ima sklenjene ustrezne pogodbe o varovanju in obdelavi osebnih podatkov. Vaši podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Vaših osebnih podatkov ne prenašamo v tretje države ali k mednarodnim organizacijam. Za varovanje osebnih podatkov ste odgovorni tudi sami, in sicer tako, da poskrbite za digitalno varnost.

Končne določbe

Upravljavec vaših osebnih podatkov je podjetje ALEKSANDER MENART S.P., matična številka 1654420000, davčna številka 44744668. Vaše pravice lahko uveljavljate tako, da nam pišete na naslov elektronske pošte info@zlatarnamenart.si. Za uveljavljanje katerekoli pravice, ki vam pripada po Splošni uredbi o varstvu podatkov, vam ne bomo zaračunali nobenih stroškov, razen kadar bi bila vaša zahteva očitno neutemeljena, ponavljajoča ali pretirana – v takih primerih vam lahko zaračunamo razumno visoke stroške.

Ta politika ureja obdelavo osebnih podatkov, pridobljenih iz obiska spletne strani (spletni obrazec in piškotki). Pridržujemo si pravico, da politiko zasebnosti kadarkoli spremenimo. Za vas kot obiskovalce spletne strani vedno velja v danem trenutku aktualna politika.